M

menu

rescuewear

Producten

badges & logo’s

accessoires

outlet

custom made

Catalogus

poloshirts

polosweaters
& sweatjassen

vesten

jassen

broeken

over ons

Mens & milieu

Service

Kennis & tips

Branches

Dealers

Let’s
connect

Rescuewear duurzame kleding
rescuewear - we design for heroes

Mens en milieu

voor duurzame kledij

Kwaliteit heeft alles te maken met hoe lang een werkbroek zijn pasvorm behoudt. Hoe goed is de midi parka afgewerkt? En hoe lang gaat het poloshirt mee?
Voor ons betekent kwaliteit veel meer. We denken ook aan de kwaliteit van het leven en hoe dat voor ons allen door de bedrijfskledingindustrie beïnvloed wordt. Hoe duurzaam een kledingstuk is, hangt af van de gebruikte grondstoffen en hoe deze geproduceerd is. Als wij verantwoord stoffen inkopen en werkkleding produceren, dan kunnen wij met een gerust hart onze producten verkopen. En u kunt als dealer of drager op uw beurt met een gerust hart onze producten kopen. De toekomst van onze kinderen ligt in onze handen en een beter milieu begint nog altijd bij onszelf. Daarom garanderen wij u:

  • Geen kinderarbeid, geen giftige stoffen
  • Veilige en eerlijke werksituatie voor iedereen
  • Duurzaam assortiment voor langere levensduur
  • Verantwoordelijk omgaan met afvalverwerking
  • Ambities voor een circulaire

Duurzame bedrijfskleding

voor een langere levensduur

Onze kleding wordt ontworpen voor langdurig gebruik. We gebruiken specifieke stoffen die lang hoogwaardig gebruikt kunnen worden, zoals Tencel®. Dit blijkt mede uit het feit, dat het percentage van reclamaties bijna nihil laag is. Bij wastesten van onze uniformen in diverse gecertificeerde wasserijen blijkt dat Rescuewear gemiddeld een lange levensduur heeft. We streven ernaar om onze kleding de komende jaren nóg duurzamer te maken. Denk hierbij aan recyclebaar materiaal en het inzamelen en milieuvriendelijk verwerken van oude kleding.

  • Veel kleding bevat de duurzame vezel Tencel®
  • Alle stoffen voldoen aan de strengste relevante eisen in Europa
  • Wij gebruiken uitsluitend gifvrije materialen
  • Getest in wasserijen
  • Inspectie productieproces op arbeidsomstandigheden

Meer informatie en praktische tips over wassen en gebruiksaanwijzing voor een langere levensduur vindt u hier.

Werk­kleding voor hulp­diensten zonder kinder­arbeid

Wij vinden het heel belangrijk dat onze kleding voor hulpverlenende diensten onder de juiste sociale arbeidsomstandigheden wordt gemaakt. Helaas komt kinderarbeid in de kledingindustrie nog altijd veel voor. Om dit te voorkomen kiezen wij enkel voor gecertificeerde productlocaties die aangesloten zijn bij de Fair Wear Foundation. Daarbij wordt gekeken naar zowel de milieustandaarden als ook de arbeidsomstandigheden, zoals het bestrijden van discriminatie. Alle mensen die deel uitmaken van Rescuewear verdienen én krijgen een leefbaar loon en hebben geen excessieve werktijden. Ze ontvangen een wettige arbeidsovereenkomst en werken in een veilige en gezonde werkomgeving zonder gebruik van giftige stoffen. Iedereen die zijn of haar bijdrage levert aan Rescuewear werkt in een veilige en eerlijke werksituatie.

Onze stoffen, materialen en uiteindelijke eindproducten wordt door vakmensen gemaakt in o.a. Vietnam, India, Bulgarije, Duitsland en Portugal. Daar waar mogelijk zoeken we naar productlocaties dicht bij huis. Zo komen bijvoorbeeld onze stretchdelen die verwerkt zijn in onze producten uit Duitsland. Meer informatie over onze productie vindt u hieronder.

Rescuewear iso20471 normering

Onze norme­ringen, keur­merken en certificaten

Wij garanderen u dat uw hulpverlenerskledij op een eerlijke wijze geproduceerd is, zonder schade te berokkenen aan de mensen die het maken. Daarom kiezen we ervoor om, daar waar mogelijk, gebruik te maken van keurmerken en certificaten. Deze geven aan dat het materiaal en het productieproces onderworpen is aan strenge eisen van toonaangevende instanties en dat er regelmatig strikte controles plaatsvinden. Daarnaast houden wij natuurlijk ook zelf een oogje in het zeil. Dat houdt ons scherp en zorgt ervoor dat u daarop kunt vertrouwen.

Afval­verwerking en recycling

Al het afval dat we zelf produceren, proberen we ook duurzaam te verwerken. We scheiden afval en gebruiken gerecycled papier en karton. We versturen zo veel mogelijk producten in één pakket, om zo transport en afval te verminderen. Karton en plastic wat wij ontvangen wordt gerecycled.

Ambities voor een circulaire bedrijfs­kleding­branche

Klimaatverandering en grondstoffen schaarste zijn aspecten die steeds belangrijker worden. De wereld om ons heen veranderd en wij veranderen mee. In de werkkledingbranche zijn positieve ontwikkelingen gaande zoals meer aandacht voor duurzame oplossingen. Onze overheden zijn zich steeds meer bewust van het belang van duurzaamheid. Dit zet vele samenwerkingen in gang wat noodzakelijk is om samen tot de gewenste doelen te komen. Vanuit onze rol en verantwoordelijkheid leveren wij onze bijdrage om zo de gezamenlijke ambities dichterbij te brengen.

Kies bewust voor onze outlet­collectie

Naast onze standaard collectie voor hulpverleners bieden wij ook een outlet collectie aan. Deze kleding is kwalitatief in een uitstekende staat, maar voldoet soms niet meer aan de gestelde eisen. Maar wat voor de één niet interessant is, kan voor de ander een buitenkans zijn door de scherpe prijs. Daarnaast maken we van oudere stoffen nieuwe producten zoals accessoires. Zo krijgen stoffen toch een tweede leven.