M

menu

rescuewear

Producten

badges & logo’s

accessoires

outlet

custom made

Catalogus

poloshirts

polosweaters
& sweatjassen

vesten

jassen

broeken

over ons

Mens & milieu

Service

Kennis & tips

Branches

Dealers

Let’s
connect

Over Rescuewear
rescuewear - we design for heroes

Werk­­kleding voor alle hulp­diensten

over Rescuewear

Rescuewear is werkkleding speciaal ontwikkeld voor hulpverlenende diensten. Ongeacht welk kledingstuk u draagt, de kwaliteit is altijd hoog en de prijs is altijd scherp. Voor dames en heren in alle pasvormen en maten. Ons assortiment bestaat uit shirts, polosweaters en sweatvesten, vesten, jassen, broeken en accessoires zoals riemen en badges.

Wij leveren aan o.a. Belgische en Nederlandse hulpdiensten zoals:

• Ambulance diensten
• EHBO
• Rode Kruis
• Reddingsbrigade
• GHOR
• MMT
• Dierenambulance
• Voetbalstewards
• Brandweer

Onze merkwaarden

internationale focus en persoonlijk contact

Rescuewear ontwikkelde zich van idee tot complete kledinglijn. Onze mentaliteit is daarin ons succes. Het is voor ons belangrijk dat iedereen onze merkwaarden omarmt. Daarom dragen wij deze consistent uit. Zij beschrijven wie we zijn en waar we voor staan. Dit is wat ons verbindt en hoe we met elkaar omgaan.

productie van rescuewear kleding in naai-atelier

Productie

van ontwerp tot kwaliteitscontrole

Wij houden van textiel en de functionaliteit ervan. Daarin gaan wij heel ver. Dit begint al met het selecteren van stoffen en fournituren. We gaan af op onze zintuigen, voelen is daarbij net zo belangrijk als kijken. Met veel oog voor details en functionaliteiten wordt uw hulpverlenerskleding ontworpen. Daarbij luisteren wij naar de adviezen van hulpverleners en passen onze ontwerpen hierop aan. Wij kopen de juiste materialen in en hebben nauw contact met onze productlocaties. Daarna volgt het spannende proces van de productie. Eenmaal op kantoor testen wij alle kledingstukken ook zelf. Voordat een artikel u bereikt, heeft het een indrukwekkende reis en een kwaliteitscontrole doorstaan. Bent u tevreden? Dan zijn wij dat ook.

Ons team

internationale focus en persoonlijk contact

Onze Rescuewear collega’s zijn verdeeld over Duitsland (hoofdvestiging), Nederland, België en Portugal. Door onze verschillende nationaliteiten hebben we een internationale focus. Persoonlijk contact heeft altijd onze voorkeur. Met onze klanten en partners, maar ook onderling.

Wij zijn ambitieus en willen elke dag nog beter te worden. Onze groei verliep stap voor stap, maar onze mentaliteit is altijd gelijk gebleven. Teamwork is voor ons gebaseerd op gelijkwaardigheid. Iedereen is bevoegd om initiatief te nemen, creatief te zijn, problemen op te lossen en net dat extra’s voor de klant te doen. Daarbij vertellen we elkaar wat we écht vinden. Zo praten we ook tegen klanten, eerlijk, direct en open.

Rescuewear team

Geschiedenis
van rescuewear

2008
[
2008

Ambulancekleding

Bedrijfskledingspecialist en producent Profi-Step B.V. in Kesteren (Nederland) startte onder leiding van Johan Visser met de ontwikkeling van uniformkleding voor ambulance diensten. Johan Visser begreep niet waarom de kledinglijnen voor amnbulancediensten van toen qua uitstraling zo ouderwets en niet functioneel waren. Dat moest beter vond hij. De eerste kledingitems werden in 2008 geproduceerd.
2012
[
2012

kleurcombinaties voor alle hulpverleners

Na het succes van de ambulancekleding werd de kledinglijn uitgebreid naar kleurcombinaties voor EHBO-ers, Rode Kruis, reddingsbrigades, dierenambulances en voetbalstewards. Doel was dat alle hulpverleners zich prettig en zelfverzekerd voelen én ze optimaal beschermd zijn tegen wind, regen en slechte zichtbaarheid. De kledinglijn krijgt een eigen naam, Rescuewear by Profi-Step. Onder deze merknaam groeide Rescuewear door in Nederland, maar ook verder daarbuiten in België en Duitsland.
2016
L
2016

Verhuizing naar Duitsland

Om internationaal door te groeien, werd Rescuewear in 2016 door Johan Visser (onder de bedrijfsnaam Ressiv Safety GmbH) overgenomen van Profi-Step. In 2017 volgde er wederom een grote stap; Rescuewear verhuisde naar Dahn in Duitsland. Vallen en opstaan hoort bij het leven, zo ook in dit verhaal. Maar met een portie strijdlust en de juiste partners groeit Rescuewear uit tot een volwassen merk.
2021
L
2021

WE DESIGN FOR HEROES

Dagelijks werkt een team van enthousiaste medewerkers in Duitsland, België en Nederland eraan om Rescuewear nog beter te maken. Het is tijd voor een nieuw logo met een nieuwe website en catalogus. De hartslag staat voor onze passie (zie merkwaarden), maar ook voor het leven en de kwetsbaarheid ervan, iets waarmee onze hulpverleners dagelijks te maken hebben. Het schild staat voor: jij beschermt onze gezondheid en veiligheid, dus wij beschermen jou met de beste kleding. Met ons nieuwe logo zijn we klaar voor de volgende stap!
Bedrukken en borduren
Rescuewear dealer network

Bedrukken en borduren

Wij adviseren u graag de beste oplossing

Rescuewear kan vrijwel al uw hulpverlenerskleding en accessoires voorzien van een bedrukking, borduring en andere extra’s zoals klittenband. Wij adviseren u graag wat de beste oplossing is, een bedrukking of borduring. Wat u ook kiest, wij bieden u hoogstaande kwaliteit en een passend advies. Lees hier meer over personalisatie van uw hulpverlenerskleding.

Kleur­combinaties

voor alle instanties

Elke hulpverlenende instantie draagt met trots haar eigen kleuren. Deze kleuren geven aan om welke hulpverlenende dienst het gaat. In sommige gevallen is dit wettelijk vastgelegd, in andere gevallen kan men zelf een kleurcombinatie kiezen. Wij adviseren en begeleiden u naar de beste oplossing voor uw hulpdienst. Indien u andere wensen heeft, produceren wij voor u een kledinglijn op maat.

Dealer­netwerk

Aanspreekpunt bij u in de buurt

Wij werken samen met dealers in veel verschillende landen. Ons uitgebreide dealernetwerk zorgt ervoor dat hulpdiensten overal het juiste advies en service krijgen. Zij spreken uw taal en weten als geen ander wat uw wensen en eisen zijn. Zij organiseren samen met ons uw traject van begin tot eind.

Duurzaam en maat­schappelijk ondernemen

Geen kinderarbeid, geen giftige stoffen

Wij streven naar een sociale manier van ondernemen. Dit heeft betrekking op hoe wij onze kleding produceren en hoe we omgaan met iedereen die een bijdrage levert aan Rescuewear. Lees hieronder meer over dit onderwerp.

vele mogelijkheden van custom made kledij