M

menu

rescuewear

Producten

badges & logo’s

accessoires

outlet

custom made

Catalogus

poloshirts

polosweaters
& sweatjassen

vesten

jassen

broeken

over ons

Mens & milieu

Service

Kennis & tips

Branches

Dealers

Let’s
connect

rescuewear - we design for heroes

Veiligheids­normering EN ISO 20471

Veiligheidsnormering EN ISO 20471

Goed zichtbaar zijn is extreem belangrijk voor de veiligheid van hulpverleners. Ook op slecht verlichte plekken zoals in schemer of in het donker moet u veilig hulp kunnen verlenen. Onze reflecterende HiVis kleding is gecertificeerd volgens de veiligheidsnormering EN ISO 20471 klasse 1, 2 of 3. Deze normering wordt bereikt door de combinatie van reflectiestriping en fluorecerende kleuren zoals neon geel en neon rood. Er zijn specifieke voorschriften vastgelegd met betrekking tot het plaatsen van het fluorescerend en reflecterend materiaal.

Klassen

High Visibility werkkleding wordt volgens de EN ISO 201471 ingedeeld in drie verschillende klassen. Deze klassen geven aan welk beschermingsniveau de reflecterende kleding heeft. Het cijfer naast het pictogram geeft aan in welke klasse het artikel valt. Dat hangt af van de minimale oppervlakte fluorescerend en reflecterend materiaal.

Klasse 3

vereist 0,8m2 neon oppervlak en 0,2m2 reflecterend oppervlak.

Bij werkzaamheden in het donker is het dragen van High Visibility hulpverlenerskleding uit klasse 3 verplicht. Deze klasse met optimale zichtbaarheid verminderd sterk het risico op ongelukken. Maximale verkeerssnelheid meer als 60 km/uur.

Klasse 2

vereist 0,5m2 neon oppervlak en 0,13m2 reflecterend oppervlak.

HiVis kleding uit Klasse 2 zorgt voor goede zichtbaarheid op de openbare weg en werkzaamheden in schemerlicht. Maximale verkeerssnelheid 60 km/uur.

Klasse 1

vereist 0,14m2 neon oppervlak en 0,10m2 reflecterend oppervlak.

Hi-Vis kleding uit Klasse 1 is te gebruiken in situaties met een laag risico op ongelukken zoals overdag. High Visibility werkkleding uit klasse 1 is niet geschikt voor hulpverlening langs de openbare weg. Maximale verkeerssnelheid 30 km/uur.

Bereik een hogere klasse door kledingstukken te combineren

De bereikte Klasse 1 of 2 kan door het combineren van meerdere producten verhoogd worden naar Klasse 3. Combineert u een HiVis winterjas en een HiVis broek? Dan kunt u met deze complete outfit klasse 3 bereiken voor de hoogste zichtbaarheid en veiligheid. Uiteraard adviseren wij u graag persoonlijk over de mogelijkheden.

Onderhoud van uw HiVis kleding

HiVis kleding met de norm EN ISO 20471 heeft speciaal onderhoud nodig. De kleding dient op een professionele manier gereinigd worden te worden in gecertificeerde wasserijen. Daarmee blijft de kwaliteit van de beschermende reflectie strepen behouden. Ook adviseren wij u om het inkorten van kledingstukken enkel door ons te laten verzorgen. Indien onze adviezen niet worden aangehouden, kunnen wij niet aansprakelijk gesteld worden. Vraag daarom altijd om ons advies.

jul 01 2021

Stofeigenschappen van katoen en polyester

Katoen vormt de basis van veel van onze werkkleding voor hulpverleners. Vaak bestaat een kledingstuk uit een combinatie van katoen en een andere vezel zoals polyester....
Wasservice voor hulpverlenerskleding
apr 28 2021

Gebruiksaanwijzing en wasvoorschriften

Uiteraard wilt u graag dat uw hulpverlenerskleding de maximale levensduur bereikt. Daarom wijzen wij u graag op het naleven van de wasinstructies wat de levensduur van...
apr 28 2021

Corona pandemie belast hulpverleners zeer

Zowel psychisch, lichamelijk als praktisch is Corona een grote belasting. Hulpverleners zijn vaak als eerste in contact met Corona patiënten. Afstand houden tijdens de...